Jorn Feenstra

3 oktober 1989 – 11 januari 2007

Jorn begon als 6-jarige jongen met het voetballen bij O.N.S. Sneek en heeft elf jaar lang in de jeugd van de club gespeeld. Hij treedt
 als klein jongetje in de voetsporen van zijn opa Evert Blok, die elf jaar in het eerste elftal speelde, en van oom Henk Blok, die naast voetballer ook jarenlang speaker bij O.N.S. was. En natuurlijk Frank, de broer van Jorn, die na het doorlopen van de gehele jeugdopleiding lange tijd in het tweede elftal speelde en nu nog regelmatig met het derde elftal meespeelt.

Jorn heeft alle jeugdelftallen doorlopen vanaf de F-jes tot aan de B junioren. Hij speelde in bijna alle selectie elftallen tot en met de B1. Hij was linksbenig en zijn vrije trappen schoten vaak in één keer in het doel. Hoogtepunten voor Jorn waren het kampioenschap van E1, E2 en B1. Een bescheiden, rustige en sympathieke jongen en altijd in voor ook het sociale gebeuren in en om het voetbalveld. Met zijn vele voetbalmaten hielp hij ook mee in de kantine en kraam.

In oktober 2005 krijgt Jorn armklachten. Hij kan de bal nauwelijks meer ingooien en gedacht wordt in 1ste instantie aan een peesontsteking, een computerarm, of een rsi-arm. Totdat uit de mri-scan blijkt dat Jorn een kwaadaardig gezwel in zijn bovenarm heeft. Na onderzoek in het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis en het UMCG in Groningen blijkt, dat Jorn een zeldzame vorm van botkanker heeft en een osteo-sarcoom in zijn arm heeft.

Deze ziekte, die zich voordoet bij adolescenten in de groei, treft maar een kleine groep kinderen tussen de 15 en 22 jaar, zo’n 30 gevallen per jaar in heel Nederland. In Groningen worden de behandelingen opgestart en Jorn en zijn familie weten, dat 1/3 van de kinderen het niet zullen gaan redden. Jorn een sportman in hart en nieren, moest de zwaarste wedstrijd van zijn leven gaan spelen.

Hij onderging maar liefst 10 chemokuren van de zwaarste soort en een heftige armbesparende operatie. Advies in binnen en buitenland wordt gevraagd. Jorn´s geval wordt behandeld op een internationaal congres in Leiden. In de zomer van 2006 is Jorn eindelijk klaar met de kuren en gaat kamperen met zijn voetbalmaten. In de Sneekweek voor het eerst weer op de fiets met de arm, die zich wonderbaarlijk herstelt. In oktober gaat hij met de ´Doe een Wens-stichting` en zijn familie naar Las Vegas, zijn droomwens naar het pokerhotel van de t.v. Teruggekomen uit Amerika openbaren zich opnieuw klachten. Een longontsteking bleek een longtumor te zijn en Jorn zijn levenskansen blijken er niet meer te zijn… ongeneeslijk ziek.

Jorn heeft samen met zijn familie en vrienden nog onvergetelijke momenten beleefd tijdens de laatste weken van zijn leven: een bezoek aan Ajax en de spelers, pokeren met zijn idool Rolf Slotboom, het openen van de Jorn Feenstra Keet in Pasveer. Zijn vrienden Germ, Auke, Rooie, Peter en Jasper en anderen blijven om hem heen staan. Jorn, een O.N.S.lid in hart en nieren, overleed in harmonie op
11 januari 2007 op 17 jarige leeftijd. In de voetbalkantine van O.N.S. hangt de foto van onze kanjer Jorn Feenstra. Wij gedenken Jorn altijd, maar speciaal in deze dagen met het Jorn Feenstra Internationaal D-toernooi !

Wij wensen alle deelnemers een geweldig toernooi toe!
Hans, Hermien, Frank en Anniek Feenstra

Jorn Feenstra

Jorn started playing football at ONS Sneek at the age of 6 and was a member for 11 years. He follows in the footsteps of his grandfather, Evert Blok, who played in the first team of Oranje Nassau for 11 years. Also those of his uncle Henk Blok, who was a player and commentator at ONS. Not to forget Frank, Jorn’s brother, who is still playing at ONS.

Jorn played in all youth teams and nearly all selection teams. He was left footed and he often scored directly from his free kicks! Highlights in Jorns footballing career came with playing in Championship winning sides in several seasons (E1, E2 and B1). He was a modest, quiet and sympathetic guy who loved every thing to do with football and the club, including helping out in the clubhouse.

In October of 2005 Jorn started complaining about his arm. He could barely throw the ball. An MRI scan showed a tumor in his upper left arm. After research at hospitals in Amsterdam and Groningen the conclusion was that he had a rare kind of bone cancer. This disease mainly impacts kids between 15 and 22 years old (about 30 a year in The Netherlands). Jorn and his family knew that only 30% survive. Jorn had to start playing his hardest match ever. He had 10 chemo therapy treatments and a complex operation on his arm to save it. Advice was asked in The Netherlands and abroad and his case was discussed at an international congress in Leiden. In the summer of 2006 Jorn went on a camping holiday with his football mates. He was cycling and his arm was doing well. In October he visited Las Vegas (and his favorite poker hotel) with his family, made possible by an organisation called Make a wish. After his return he found out that a supposed pneumonia was really a lung tumor… His chances of surviving were zero…

In the last weeks of his life Jorn has had several fantastic moments, like visiting Ajax and the players, playing poker with his idol Rolf Slotboom and opening the Jorn Feenstra Keet (a youth-club) at Pasveer. Jorn died, aged 17, on January the 10th in 2007.

There is a picture of Jorn in the clubhouse at ONS.
We always think of him. Especially at the time of this special event which has been named after him.

Wishing you all a fantastic tournament!
Hans, Hermien, Frank and Anniek Feenstra