8e Jorn Feenstra Internationaal Jeugdtoernooi

EEN ZEER GESLAAGDE 8E EDITIE VAN HET JORNFEENSTRATOERNOOI​

Op Hemelsvaartdag werd er afgetrapt voor het 8e internationale Jorn Feenstra Toernooi voor spelers onder 13 jaar. Ook tijdens deze editie was er sprake van een gevarieerd deelnemersveld met buitenlandse teams als Club Brugge, KV Mechelen, VfL Osnabrück, FC Midjylland. Daarnaast ook dit jaar weer oude bekenden als sc Heerenveen, sc Cambuur, Sparta, ADO Den Haag. Uit onze eigen gemeente werd er een vervolg gegeven aan het vorig jaar zo succesvolle Regioteam SWF en niet te vergeten gastheer ONS. Laatstgenoemde teams hebben een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding door zich actief in te zetten voor KiKa.

De weergoden hadden ervoor gezorgd dat de voorbereiding onder een heerlijk voorjaarszonnetje kon worden gedaan. Omdat de velden hierdoor wel een beetje droog waren regelden de weergoden in de ochtend van het toernooi wat regenwater zodat ook de speelvelden er mede door de belijning van Jolt Stienstra, keurig bij lagen
Rond 9.00 uur druppelden de teams binnen. Ze konden direct aanschuiven voor een uitgebreid ontbijt met de overheerlijke bolletjes van sponsor van het eerste uur, Bakkerij de Haan. Club Brugge en Osnabrück hadden het voordeel te hebben genoten van een gastvrij overnachting onthaal in het AZC-Sneek en daardoor het meest uitgeslapen van start konden. De spelers van KV Mechelen en FC Midjylland hadden ook niet te klagen door de VIP-behandeling die ze in de gastgezinnen hebben genoten.

Om klokslag 10 uur vond de traditionele opening, op het met landen-vlaggen en sponsor-banieren versierde Zuidersportpark, door toernooidirecteur Douwe Jan van der Wal plaats. Daarbij worden de teams onder het spelen van de Nationale volksliederen aan het publiek voorgesteld gevolgd door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Jorn.

Bij de ingang werden de toeschouwers verwelkomd door enthousiaste speler-vaders die uitlegden dat je bij circa 5 loten een gratis presentatiegids kon krijgen. Natuurlijk werd hiervan gretig gebruik gemaakt en daarmee de toernooi-opbrengst voor KiKa gesteund.

Nadat de regenkranen waren dichtgedraaid kon het toernooi om 11.00 van start. De eerste vaders, moeders, broers en zusters en natuurlijk opa’s en oma’s hadden inmiddels hun plek ingenomen. Voor de kinderen stonden de vele vrijwilligers klaar om hen te wijzen op de vele attracties rond de velden zoals een springkussen, voetbalkooi, een ijscokar met echt Lakenvelder ijs, heerlijke smoothies en echte broodjes Hamburger, gezond fruit en nog veel meer.

Onder een heerlijk zonnetje genoten we vervolgens met z’n allen van schitterende hoogstandjes en voetbal zoals dat hoort te zijn. Een vervelende val van een speler van Club Brugge dreigde even roet in het eten te gooien maar kordaat optreden van de aanwezige EHBO’ers zorgde ervoor dat de betreffende speler in het Antonius Ziekenhuis aan een polsbreuk kon worden behandeld. Niet leuk maar soms heb je niet alles in de hand helaas. Commissielid Eelco Dijkstra bezocht de speler in kwestie in het Antonius en alles lijkt ondanks de breuk en operatie goed af te lopen. We wensen hem een voorspoedig herstel.

Tussen de middag stond de afdeling “Catering” alweer klaar om zo’n 200 spelers en begeleiders opnieuw van het nodige sport-voedsel te voorzien zodat ze richting de finales alles konden geven.

Het Zuidersportpark was inmiddels aardig vol gestroomd met toeschouwers die voor een heerlijk sfeertje zorgden. Dit werd versterkt door de mannen van de Casa Biekwa onder aanvoering van Auke Beeksma. Zij hadden Derustit House voor één keer weer omgetoverd tot de keet waar Jorn en zijn vrienden onvergetelijke momenten hebben beleefd.

Na een spannende poulefase werd duidelijk wie er gingen strijden om de felbegeerde wisselbokaal. De bokaal die vorig jaar in de tas met het oppermachtige Odense BK mee ging naar Denemarken. Tijdens deze editie waren het ADO den Haag en onze Zuiderburen, Club Brugge. Ondanks een gelijkopgaande strijd was het ADO dat met een 1-0 aan het langste eind trok.

FC Midjylland won de strijd om plaats drie met 3-0 van SC Heerenveen dat daarmee vierde is geworden. KV Mechelen won van Sparta Rotterdam en werd zodoende de nummer vijf van dit toernooi. De Rotterdammers zesde. SC Cambuur eiste plek zeven op door het Regioteam met 3-1 te verslaan. Na een vijfde plek vorig jaar nu dus een achtste plaats voor het samengestelde team uit de gemeente Súdwest Fryslân. Osnabrück heeft de strijd om plek negen gewonnen door ONS met 2-0 te verslaan. De Snekers werden daardoor tiende, maar ook zij kunnen terugkijken op een sterk toernooi waar ze de nodige weerstand konden bieden aan nationale en Internationale talenten.

Na deze sportief geslaagde dag was het tijd voor het hoogtepunt, de prijsuitreiking met aansluitend de bekendmaking van het cheque bedrag voor KiKa. Mede door de inzet van vele sponsoren, klein en groot, giftgevers, spelers, scheidsrechters en vrijwilligers kon er ook dit jaar weer een prachtige opbrengst van maar liefst € 9.488,- worden overhandigd aan KiKa. Onder luid applaus overhandigde KiKa ambassadeur Jan Posthuma de cheque en KiKa vertegenwoordiger Rien Schimmel.

Tot slot konden alle teams zich nog te goed doen aan het door Catering Nijdam geserveerde buffet en konden alle vrijwilligers gaan genieten van hun welverdiende door Hans en Hermien aangeboden buffet. Het bleef nog lang gezellig op het Zuidersportpark.

Onze speciale dank voor dit prachtige resultaat gaat uit naar de gastvrije mensen van het AZC, de gastouders, de vele vrijwilligers, O.N.S.-Sneek en de Vrienden van het Jorn Feenstra Toernooi onder aanvoering van de Casa Biekwa.

Vermelding

Beste Keeper     Milan van Beveren of Jannes van Hof van kv Mechelen

Topscorer          Erald Krasniqi van SC Cambuur met 6 doelpunten

Beste speler       Jonathan Asp van FC Midjylland

Fairplay -cup      Regioteam Sudwest Fryslan

Erik Meijer bokaal voor de mooiste actie Andrew …….   van ADO Den Haag

De Eindstand

De eindstand

  1. ADO Den Haag
  2. Club Brugge
  3. FC Midjylland
  4. Sc Heerenveen
  5. Kv Mechelen
  6. Sparta Rotterdam
  7. Sc Cambuur
  8. Regioteam Súdwest Fryslân
  9. Osnabrück
  10. O.N.S. Sneek
Opgehaald bedrag voor Kika!